Ljummen chokladbakelse
Vad sägs om denna bakelse en regning söndag efter en härlig middag? Inte helt fel, jag älskar denna dessert och till alla choklad älskare är detta en dröm. En varm bakelse med ett hårt skal utan på och inuti en rinnig chokladsmet. Till denna underbara dessert rekomenderas vaniljglass, underbar kombination det varma mot det kalla. Jag brukar göra dessa i silikonformar som man sen bara "ploppar" ut men man kan även göra dem i portionsformar. Om det blir smet över rekomenderas att hälla upp smeten i formar och sen förvara i kylen, blir man sugen på något sött är det bara att ta fram dem och baka av, mycket praktiskt! Man måste använda sig utav choklad med hög kakao halt annars blir bakelsen för söt, orginal namnet är egentligen chokladfondant!

Ingredienser för 6 portioner
3 st hela ägg
3 st äggulor
60 g vetemjöl
200 g fin choklad ca 70%
115 g strösocker
200 g normal saltat smör
Hur ska man gå tillväga?
Smält chokladen och smöret i vattenbad
Vispa ihop ägg och socker(ej pösigt), häll ner äggsmeten i chokladsmöret och blanda vispa i mjölet
Häll smeten i ungs formar och ställ i kylen minst 30 min före servering
Grädda i ugnen 175 grader i 6-7 min, servera i formarna eller stjälp upp på en tallrik, servera med vaniljglass