bakamedbea.blogg.se

Mitt stora intresse är att baka så i denna blogg kan ni följa mig genom mitt bak, jag ska ge tips och ideer på hur baket blir ännu bättre och framför allt godare! Jag ska även dela med mig av recept och ge tips på bra redskap. Enjoy!

Ljummen chokladbakelse

Publicerad 2012-08-26 19:10:26 i Desserter,

Vad sägs om denna bakelse en regning söndag efter en härlig middag? Inte helt fel, jag älskar denna dessert och till alla choklad älskare är detta en dröm. En varm bakelse med ett hårt skal utan på och inuti en rinnig chokladsmet. Till denna underbara dessert rekomenderas vaniljglass, underbar kombination det varma mot det kalla. Jag brukar göra dessa i silikonformar som man sen bara "ploppar" ut men man kan även göra dem i portionsformar. Om det blir smet över rekomenderas att hälla upp smeten i formar och sen förvara i kylen, blir man sugen på något sött är det bara att ta fram dem och baka av, mycket praktiskt! Man måste använda sig utav choklad med hög kakao halt annars blir bakelsen för söt, orginal namnet är egentligen chokladfondant!
 
Ingredienser för 6 portioner
3 st hela ägg
3 st äggulor
60 g vetemjöl
200 g fin choklad ca 70%
115 g strösocker
200 g normal saltat smör
 
Hur ska man gå tillväga?
Smält chokladen och smöret i vattenbad
Vispa ihop ägg och socker(ej pösigt), häll ner äggsmeten i chokladsmöret och blanda vispa i mjölet
Häll smeten i ungs formar och ställ i kylen minst 30 min före servering
Grädda i ugnen 175 grader i 6-7 min, servera i formarna eller stjälp upp på en tallrik, servera med vaniljglass
 
 
 

Formar och plåtar

Publicerad 2012-08-24 14:14:57 i Allmänt,

När man bakar muffins eller cupcakes får man dem jämnare och snyggare med hjälp av en muffins plåt eftersom då kan inte smeten flyta ut. Det finns även silikon formar och när man använder sig utav en sån slipper man ha pappersformar runt om man "ploppar" bara ut dem, mycket smart! Sen tycker jag att det är mycket roligare att använda sig utav färgglada pappersformar när man bakar.

Mer på G

Publicerad 2012-08-22 22:32:35 i Allmänt,

Jag har inte riktigt fått i ordning på bloggen men mer inlägg och mer bilder är påväg och tack till alla som hittills har besökt min blogg!

Gör din egen sylt eller marmelad på ett enkelt sätt

Publicerad 2012-08-21 17:32:00 i Sylt eller marmelad,

Att göra sin egen sylt eller marmelad är jätte enkelt, gott och framför allt kul att ge bort som en present och man slipper alla konserveringmedel som finns i livsmedels butikerna. Första gången jag gjorde marmelad köpte jag frysta jordgubbar och det blev jättegott. Senast när jag gjorde samma sak använde jag mig utav grannens enorma rabarber och det blev kanonbra, dem blev dessutom super glada. Vem blir inte glad av att få hemmagjord marmelad av sina egna rabarber som grannen har gjort? För att piffa upp marmelad eller sylt burken brukar jag göra en fin etikett och sen skriva på så att det blir lite personligt. Jag tycker att det inte är någon skillnad på sylt eller marmelad så man får helt enkelt själv avgöra vad det ska vara. När man använder sig utav tex äpplen eller rabarber ska man tillsätta citronsaft annars blir marmeladen brun och tråkig och med citronsaft så behåller man den fina färgen.
Receptet ger ca 1 liter
1 kg bär eller frukt
1 kg syltsocker (om man inte vill ha den så söt så minskar man bara mängden syltsocker)
Lite citronsaft
 
Hur ska man göra?
 
Börja med att rensa bären/frukten och dela stora bitar så att dem blir mindre
Häll frukten/bären i en stor kastrull och tillsätt syltsockret samt lite citronsaft om du använder dig utav äpplen eller rabarber
Låt koka i ca 5 min och skumma väl
Mixa eventuellt om det fortfrande är stora bitar, häll upp i rena burkar och förslut. Förvaras mörkt och svalt!

Bak catering

Publicerad 2012-08-19 11:15:03 i Allmänt,

Detta har inte med min blogg att göra, men en tanke slog mig igår när jag skulle sova varför inte börja med bak catering?? Det kanske är en helt galen ide... eller inte??

Bra reskap till cupcakes

Publicerad 2012-08-18 17:04:00 i Cupcakes,

 
För att få dem där perfekta dekorationerna eller mönstrena till cupcakes krävs en spritspåse samt tyll. Det finns två olika varianter på spritspåsar tyg eller plast. Spritspåsarna av tyg är inget jag rekomenderar därför att dem är svåra att få rena, svåra att använda och det blir en äcklig doft efter ett tag när man använt dem. Engångs spritspåsar rekomenderas. De är lätta att använda och man kan själv bestämma hur stora hål man vill ha. Nu dyker säkert en fråga upp vad är en tyll?? Jo tyll är det som sitter längst ner på spritspåsen och som gör det fina mönstret. Det spelar ingen roll vilken storlek på tyllen man har och vad för slags tyll så länge man har en spritspåse där man själv kan välja hur stort hålet ska vara. När man använder en typ spritspåse får man oftast med tyllar eftersom hålet redan finns. Självklart kan man använda spritspåsar till så mycket mer än bara cupcakes tex om man gör muffinssmet så undviker man att få en massa spill.

Nybakade kanelbullar

Publicerad 2012-08-18 16:18:00 i Baka,

Visst är det en underbar doft att känna lukten från nybakade kanelbullar. Hemligheten för att få dem extra saftiga och goda är att ha på mer smör, socker och kanel och extra mycket pärlsocker ;)

Chokladkaka med smak av mint

Publicerad 2012-08-18 11:08:00 i Baka,

Ni undrar säkert hur man får fram mint smaken och svaret är; när smeten är klar tillsätter man krovhackad choklad med smak av mint eller så kan man som bilden visar precis innan kakan ska in i ugnen tillsätter man bara den hackade chokladen så att det ser ut som på bilden.

Passionsfrukts pannacotta med smak av citrongräs och lime

Publicerad 2012-08-18 10:31:00 i Desserter,

Det kanske låter som en konstig kombination men så tokigt är det inte. Jag är inte så förtjust i vanlig pannacotta men den här är god eftersom den har en olika smaker.
Ingredienser för 4 portioner
Pannacotta;
4 gelantinblad
1 stjälk citrongräs
5 dl mjölk
2 dl vispgrädde
4 msk socker
Rivet skal av en lime
 
Passionsfruktssås:
7 st passionsfrukter
4 msk pressad citronsaft
1 dl vatten
1 äggula
2 tsk maizenastärkelse(det går bra att använda potatismjöl)
3/4 dl socker
1 msk smör
 
Gör såhär pannacotta
1. Blötlägg gelantinet min 5 min i kallt vatten
2. Krossa nederdelen av citrongräset och dela stammen
3. Häll mjölken, grädde, sockret och citrongräset i en kastrull
4. Koka upp och låt sjuda på svag värme några minuter, tag kastrullen åt plattan och tillsätt ett gelantinblad i taget
5. Blanda i det rivna limeskalet och låt sedan svalna
6. Sila blandingen
7. Häll upp i portionsglas och ställ i kylen minst 1 timme
 Passionsfruktssås
1. Halvera passionsfrukterna och gröp ur innehållet med en sked
2. Häll i citronsaft, socker, vatten, maizenastärkelse och äggula i en rostfri kastrull
3. Sjud upp försiktigt låt det ej koka, rör om hela tiden tills såsen tjocknar
4. Ta kastrullen från sidan, tillsätt passionsfrukten och smöret. Häll såsen över den stelnade pannacottan
 
                      
 

Välkommen till min nya bak blogg!

Publicerad 2012-08-18 09:48:00 i Allmänt,

Det här är dem finaste cupcakes som jag någonsin gjort.Det roligaste med cupcakes är att dekorera dem varför inte med färska jordgubbar? Ett tips; istället för att göra en sån söt topping som mest består av florsocker brukar jag göra samma topping som till morotskaka som mest innehåller philiadelphia ost den blir inte så söt och det blir en jättebra brytning mot den söta muffinsen och den icke så söta toppingen.  
 

Om

Min profilbild

Beatrice

Hej vad kul att du har hittat hit! Mitt namn är Beatrice Holmström jag är 20 år och bor i Stockholm. Jag jobbar deltid inom bageri/konditori på en cateringfirma och min stora dröm är att bli konditor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela