bakamedbea.blogg.se

Mitt stora intresse är att baka så i denna blogg kan ni följa mig genom mitt bak, jag ska ge tips och ideer på hur baket blir ännu bättre och framför allt godare! Jag ska även dela med mig av recept och ge tips på bra redskap. Enjoy!

Kladdkaka med hallon

Publicerad 2012-09-21 22:16:00 i Baka,

 Idag skulle min pappa och hans sambo ha gäster och då bad pappa mig att göra något till dessert. Jag funderade på om jag skulle göra något med plommon eftersom vi har så enormt mycket i trädgården men nej, det kanske inte är så gott och inte ens jag gillar det, då kom jag på varför inte göra en kladdkaka med hallon från trädgården? Jo, det fick det bli eftersom dem senaste gångerna har jag misslyckat med att göra en då jag har läst fel på receptet, men denna gång blev den grymt god och alla tyckte den var såå god även min lillebror som inte gillar kladdkaka tyckte om den (ett bra omdöme med andra ord) jag dubblade receptet vilket gjorde att den blev lite högre än vad den egentligen ska vara.
 
Ingredienser för 12 personer
200 g smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl vetemjöl
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Till servering
Florsocker och vispad grädde med hallon i
 
Tillagning
-Sätt ugnen på 175 grader, bröa en form med löstagbara kanter.
-Smält smöret och låt det svalna, rör samman ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och rör ner blandningen i äggsmeten, tillsätt de smälta smöret och grädda i ugnen ca 25 min. Ytan ska vara hård men kladdig inuti.

Vita macarons med chokladtryffel

Publicerad 2012-09-18 16:06:00 i Macarons,

Igår var det första gången jag gjorde macarons och jag var rädd för att allt skulle bli pannkaka men dem blev jättebra och en succé hemma! Den andra varianten av macarons fick bli vita med chokladtryffel(ett annat ord för tryffel är ganache) och dem blev lika bra fast något större än dem rosa(dem rosa har jag ingen bild på för dem blev inte alls lika bra, jag använde mig utav detta grundrecept
 
 
Jag använde mig utav detta grundrecept
Mandelkakor
110 g mandelmjöl
170 g florsocker(knappt 3 dl)
90 g äggvita(cirka 3 st)
2 msk strösoocker
Kakor
1. Sikta mjölet så inga klumpar finns, och sikta även florsockret och tillsätt i mandelmjölet rör om.
2. Lägg äggvitorna i en skål och vispa tills det börjar skumma, då är det dags att tillsätta sockret lite i taget. Fortsätt att vispa tills marängen är tjock och glansig (det ska gå att ta skålen upp och ner utan att det börjar rinna)
3. Vänd försiktigt ner mandel och florsockerblandningen i äggvitan med en slickepott(känns smeten väldigt fluffig och tjock blanda runt lite så att den sjunker ihop en aning)
4. Tillsätt valfri smak essence och/eller hushållsfärg och rör försiktigt till en jämn smet. 
5. Spritsa ut runda knappt stora som en femkrona på två bakplåtsklädda plåtar(alternativt en macaronmatta för att få dem lika stora och runda)
6. Låt kakorna vila på plåten i ca 60 min, då torkar ytan och kakorna blir finare
7. Sätt ugnen på 125 grader, grädda i omgånger längst ner i ugnen ca 20 min. Kakornas överdel ska vara ganska bleka men underdelen ska släppa från bakplåtspappret/macaronmattan om du provar att lyfta på dem.
8. Låt kakorna svalna(jag la över bakplåtspappret på en kall ungsplåt och lät dem svalna där). Om det är svårt att få loss dem låt dem torka lite till eller lägg in hela pappret i frysen en stund.
9. Spritsa hallonkräm på botten av hälften av macaronerna, lägg ihop med resten av kakorna.
10. Kakorna håller sig några dagar i rumstemperatur, men det också bra att förvara dem i kylen i drygt en vecka eller frysa in.

Chokladganache
50 g mörk eller ljus choklad
3/4 dl vispgrädde
 
1.Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med vispgrädden, smält chokladen tills krämen är jämn och blank
2. Ta kastrullen från värmen och låt svalna 10-15 min, rör om då och då. Häll upp krämen i en spritspåse och lägg i kylen 1-1,5 timme så att den blir spritsbar.

Lavendelsocker

Publicerad 2012-09-18 13:59:00 i Kryddor,

Jag har läst att lavendelsocker är jättegott i bakverk men det finns inte att få tag i någonstans så då har jag varit inne på en blogg(Made by mary finns i länk listan) och läst om hur man gör sitt egna socker vilket jag nu har gjort och resultatet blev jättebra och det luktar gudomligt gott, och dessutom är det väldigt fint att ha en glasburk med sitt egna lavendelsocker i köket:D

Detta behövs
1 dl strösocker
1 tsk äkta vaniljsocker
0,5 dl torkade lavendelblommor
Hur gör jag?
Mixa ihop allt till ett fint pulver, sila för att få bort eventuellt blommor förslut i en burk, klart!
 
 

Världens enklaste hallonsås

Publicerad 2012-09-08 19:47:15 i Desserter,

Denna hallsonsås är grymt god och det bästa är att den är jätte enkel att göra. Den passar utmärkt till desserter som innehåller choklad eller varför inte till en pannacotta?? Här finns inga mängder utan man får själv bestämma

Detta behövs
Djupfrysta hallon
Florsocker
Gör såhär
Mina tinade hallon tillsammans med florsocker till en sås, mängden florsocker kan variera beroende på hur söt man vill att såsen ska vara, om såsen är för tjock tillsätt lite vatten till önskad konsistens, klart!
 
  

Min kokbok

Publicerad 2012-09-06 17:48:00 i Allmänt,

Mitt intresse för bak och matlagning har nog alltid haft och jag har alltid gillat att vara med i köket under matlagningen, men det var under åren på gymnasiet som det växte allt mer och mer. Jag hittade favorit recept och jag är väldigt kreaktiv så då slog tanken mig "varför inte skriva en kokbok där man har alla recept samlade på ett och samma ställe?"  Sen ett år tillbaka har jag hållt på med den och vissa recept har jag gjort om.Här är lite bilder på den ;) vad tycks??
 



Om

Min profilbild

Beatrice

Hej vad kul att du har hittat hit! Mitt namn är Beatrice Holmström jag är 20 år och bor i Stockholm. Jag jobbar deltid inom bageri/konditori på en cateringfirma och min stora dröm är att bli konditor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela