bakamedbea.blogg.se

Mitt stora intresse är att baka så i denna blogg kan ni följa mig genom mitt bak, jag ska ge tips och ideer på hur baket blir ännu bättre och framför allt godare! Jag ska även dela med mig av recept och ge tips på bra redskap. Enjoy!

Godaste morotskakan EVER!!

Publicerad 2013-01-17 17:27:01 i Baka,

Vet inte hur många gånger jag har gjort denna morotkaka, men en sak är säker den är grymt god! Pappa tog med sig en bit till jobbet en gång där den gör succé så nu beställde han en ny och självklart ställer jag upp fast en bit får stanna hemma. Denna gång spritsade jag på glasyren vilket blev finare än att bred ut den, jag är galen i glasyren (i mina ögen är det den som är godast) så jag tripplade mängden philiadepfiaost, egentligen blir den bäst dagen efter men jag orkar aldrig vänta.
 
Här kommer receptet
 
2 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
50 g smält smör
2 stora rivna morötter (om dem är jättestora ta ca 1,5 morot)
 
Sätt ugnen på 200 grader
Smörj en springform med smör och tillsätt sedan ströbröd så allt blir täckt.
Skala och grovriv morötterna, vispa ägg och socker vitt och poröst, smält smöret och tillsätt i smeten. Tillsätt de övriga ingredienserna, häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20-25 min tills kakan är gyllenbrun(kakan är klar när provstickan är torr i mitten) och låt svalna.
 
200 g philadelphiaost
30 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Lite citronsaft efter smak
 
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt och tillsätt osten, vispa tills en len och krämig konsistens. Bred eller spritsa ut glasyren över den avsvalnade kakan, klart!
 
 
 
 

Polkagris praliner

Publicerad 2013-01-16 17:33:00 i Choklad, Praliner,

Igår gjorde jag praliner för andra gången, denna gång med hjälp av min marmor skiva. Det är lite pyssligt men värt besväret. Själva tryffeln skar sig men var ganska god ändå så jag lägger inte upp receptet men själva resultatet blev bra :)

Ugnsbakad ananas

Publicerad 2013-01-13 14:57:00 i Allmänt, Frukt,

Min mamma brukar göra en sån grymt god ananas som långsamt bakas i ugn och till det serverar man en riktigt god vaniljglass typ Häzendaz och rostad kokos, en mycket uppskattad dessert!
 
Detta behövs
En mellanstor ananas
Kokos
Vaniljglass
 
Gör såhär
Sätt ugnen på 150 grader
Ta bort blasten på ananasen och klä in hela i folie, lägg på ett galler med en plåt under eftersom det kan börja droppa vätska, låt gå i ca 1,5 timme, den ska vara ganska mjuk. Ta ut den och skala, skär i ganska tunna skivor.
Lägg lite kokos i en stekpanna och rör om hela tiden så det inte bränns, ta av från plattan, lägg 3-4 skivor på en tallrik, lägg på en kula vaniljglass och strö över kokos, servera på en gång!
 
 

Om

Min profilbild

Beatrice

Hej vad kul att du har hittat hit! Mitt namn är Beatrice Holmström jag är 20 år och bor i Stockholm. Jag jobbar deltid inom bageri/konditori på en cateringfirma och min stora dröm är att bli konditor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela