bakamedbea.blogg.se

Mitt stora intresse är att baka så i denna blogg kan ni följa mig genom mitt bak, jag ska ge tips och ideer på hur baket blir ännu bättre och framför allt godare! Jag ska även dela med mig av recept och ge tips på bra redskap. Enjoy!

Delikat dubbelmaräng med chokladsmörkräm

Publicerad 2012-11-27 18:25:16 i Baka, Choklad,

Igår gjorde jag ett helt nytt recept på äggvitan som blev över från lördagens dessert, det fick bli som små hasselnöts maränger fast dem är ganska mjuka men sega och härliga fyllda med chokladsmörkräm, dem var enkla att göra men framförallt otroligt goda! Beroendeframkallande!!! Dessa påminner lite om macarons till utseendet
Receptet ger ca 25 st
Maräng,
1 dl hasselnötter
2 äggvitor
2 dl florsocker
Smörkräm;
125g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
3 msk kakao
 
Tillagning
Sätt ugnen på 175 g och mixa hasselnötterna fint, vispa äggvitorna till ett vitt hårt skum. Sikta i florsocker och tillsätt hasselnötterna, spritsa ut ca 25 klickar på ett bakplåtspapper som är penslat med pyttelite olja. Grädda i nedre delen av ugnen 12-15 min och låt svalna.
Vispa det rumsvarma smöret med siktat kakao samt florsocker till en smidig kräm. Lossa försiktigt marängerna och spritsa en klick kräm på. Dem är godast nybakade men går bra att frysa in eller förvara i en burk.

Lördagens lyckade dessert!

Publicerad 2012-11-25 16:19:10 i Choklad, Desserter,

Igår gjorde jag om receptet chokladfondant fast denna gång i portionsformar som jag pudrade med kakao och sen en kula vaniljglass på toppen, fantastiskt gott! Eftersom glassen smälte så pass fort hann jag tyvärr inte att fota resultatet men det blev en bild på när dem är i ugnen :) jag märkte att det tar lite längre tid att baka av dem i ungsformar istället och man ska ta ut dem när ytan har börjat få en skorpa, det tog ca 5-10 min men resultatet blev bättre om man gör på detta sätt istället för silikonformar.  

Chokladkola med havssalt

Publicerad 2012-11-14 19:11:36 i Baka, Jul,

Jag har kommit på att jag ska göra kolor att ge bort i julklapp så då tänkte jag att jag måste testa en gång innan, jag valde att smaksätta med choklad och toppa med flingsalt, jag är en salt narkoman och kombinationen choklad med havssalt är gudomlig.
 
Receptet ger ca 60 st
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
1 msk vaniljsocker
1/2 dl kakao
 
Tillagning
Smält smöret i en ganska stor kastrull och tillsätt alla ingredienser utom kakao. Låt koka ca 15-20 min tills temperaturen når 125 grader, om du inte har tillgång till en hushållstermometer kan du göra kulprovet genom att hälla lite smet i ett glas med kallt vatten, om du kan göra en kula är smeten klar. Tillsätt kakao och häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper, strö över havssalt och låt svalna tills det går att klippa kolan i bitar, rulla sedan in i bakplåtspapper, förvara kallt!
 
 
 

Baugetter

Publicerad 2012-11-11 16:33:00 i Bröd,

Idag har jag bakat baugetter med min nya baugette plåt för första gången och resultatet blev väldigt bra, men man måste ha en sån plåt för att det ska bli bra annars är risken att dem inte håller formen. Jag valde att smaksätta bröden med havsalt och rosmarin samt solrosfrön och valmofrön.
 
Ingredienser för 3 längder
50 g jäst
1,4 l vetemjöl special
5 dl fingervarmt vatten
1 tsk salt
25 g rumsvarmt smör
 
Gör såhär
Smula jästen i en degbunke (jag använde mig utav en hushållsassistent) och tillsätt det ljumna vattnet, rör om så jästen löst sig och tillsätt smör och salt. Tillsätt mjölet tills degen känns smidig och låt gå ca 5 min, låt jäsa i ca 30 min. Ta upp degen på ett mjölat bakbord, knåda så lite som möjligt och forma till avlånga baugetter lika långa som plåten, låt jäsa ytterliggare ca 40 min. Sätt ugnen på 250 g, snitta bröden och pensla med kallt vatten, strö över med valfri topping. Sänk ugnen till 225 g och grädda mitt i ugnen i ca 20 min. För att få en fin skorpa spraja med ugnen med vatten när brödet sätts in, vänta några minuter och håll på så tills brödet börjar bli klaret, låt svalna!
 
 
 

Kokostoppar

Publicerad 2012-11-11 12:47:30 i Allmänt,

Jag har nu börjat jobba på Rosendahls bageri vilket har gjort att jag inte har bloggat så mycket men nu tänkte jag lägga ut ett recept på jättegoda kokostoppar som är väldigt enkla att göra, man kan smaksätta dem med tex apelsinmarmelad eller varför inte riven choklad? På jobbet använder vi apelsinmarmelad vilket blir väldigt gott men eftersom att vi inte hade det hemma fick det bli apelsinjuice vilket gjorde dem väldigt saftiga och goda.
Ingredienser för ca 12 toppar
100 g smält smör
200 g riven kokos vilket motsvarar ett paket
1 dl strösocker
3 st ägg
Såhär gör du;
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret och låt svalna något
Blanda alla ingredienser och tillsätt smöret, klicka ut 12 stora toppar med två skedar, toppa med valfri chokladbit och grädda mitt i ugnen ca 12 min, låt svalna.
Apelsinjuicen tillsatte jag efter smak

Om

Min profilbild

Beatrice

Hej vad kul att du har hittat hit! Mitt namn är Beatrice Holmström jag är 20 år och bor i Stockholm. Jag jobbar deltid inom bageri/konditori på en cateringfirma och min stora dröm är att bli konditor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela