Hallon och toscapaj
Idag har jag bakat en vrålgod paj som jag ska bidra med till kvällens gå bort middag. Den är enkel att göra och man spar en massa tid på att göra pajskalet dagen innan.
Receptet ger en 12 bitar
Pajdeg
125 g smör
1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning
600 g osockrade frysta hallon
3 msk potatismjöl
Toscatäcke
75 g smör
200 g flagad mandel (motsvarar 4 paket på 50 g st)
2 dl strösocker
3 msk vetemjöl
3 msk mjölk
1 msk vaniljsocker
Hur gör jag?
Kör samman degen i en matberedare, tryck ut den i i en form med löstagbara kanter och låt vila minst 30 min i kylen.
Blanda under tiden alla ingredienser till toscan i en kastrull förutom vaniljsockret, låt koka någon minut under omrörning, tag av från värmen och i med vaniljsockret.
Sätt ugnen på 200 grader, nagga pajskalet och klä kanterna med folie (då minskar risken för att kanten sjunker ihop) och grädda mitt i ugnen ca 10 min tills det har fått lite färg, låt svalna.
Blanda frysta hallon med potatismjölet och fördela i pajskalet, häll över toscasmeten och grädda mitt i ugnen ca 20 min, låt pajen svalna och servera med vaniljglass. PS om man vill kan man värme pajen lite och sen ha kall glass till.

