Delikat dubbelmaräng med chokladsmörkräm
Igår gjorde jag ett helt nytt recept på äggvitan som blev över från lördagens dessert, det fick bli som små hasselnöts maränger fast dem är ganska mjuka men sega och härliga fyllda med chokladsmörkräm, dem var enkla att göra men framförallt otroligt goda! Beroendeframkallande!!! Dessa påminner lite om macarons till utseendet
Receptet ger ca 25 st
Maräng,
1 dl hasselnötter
2 äggvitor
2 dl florsocker
Smörkräm;
125g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
3 msk kakao
Tillagning
Sätt ugnen på 175 g och mixa hasselnötterna fint, vispa äggvitorna till ett vitt hårt skum. Sikta i florsocker och tillsätt hasselnötterna, spritsa ut ca 25 klickar på ett bakplåtspapper som är penslat med pyttelite olja. Grädda i nedre delen av ugnen 12-15 min och låt svalna.
Vispa det rumsvarma smöret med siktat kakao samt florsocker till en smidig kräm. Lossa försiktigt marängerna och spritsa en klick kräm på. Dem är godast nybakade men går bra att frysa in eller förvara i en burk. 
