Chokladkräm i kopp
Jag har blivit extremt dålig på att blogga, jag glömmer bort den och så har jag inte så mycket att blogga om heller eftersom jag inte bakar varje dag (förutom på jobbet)...
I alla fall i helgen hade vi gäster och självklart stod jag för desserten, det fick bli en chokladkräm i kopp med lättvispad grädde, enkelt men gott och den gjorde succé!
Här är det busenkla receptet
4-8 portioner:
200 g mörk choklad( man kan använda vilken choklad man vill jag hade mörk Marabou)
2 äggulor
3 dl grädde
1 nypa salt
20 g smör
Eventuellt lite flytande honung för sötman
Gör såhär
Finhacka chokladen, koka upp grädde, salt och eventuellt lite honung till kokpunkten tillsätt chokladen och rör till en slät smet, låt blandingen svalna ett tag och tillsätt smöret och äggulorna. Blanda runt och häll upp i portionsformar, servera med lättvispad grädde eller varför inte färska hallon??

